Usability in ramp-alarm systeem ver te zoeken

Biohazard iconWired bericht over een radiologisch gevaar dat Florida zou bedreigen. Via een radio-waarschuwingssysteem dat automatisch radio en tv kan onderbreken werd een signaal gestuurd dar er een radiologische ramp plaatsvond. Erg gebruikersvriendelijk voor de gewaarschuwde mensen, zou je zeggen…

Het bleek vals alarm, iemand had per ongeluk de code “RHW” (Radiological Hazard Warning) in plaats van RWT (Required Weekly Test) ingetikt. Een klassiek voorbeeld van een vaak voorkomend maar minder vaak ontdekt usability probleem. Een systeem dat extreem fout-intolerant is en kennelijk zo weinig feedback geeft dat de gebruiker zijn fout niet ontdekte voordat honderdduizenden mensen in de waan verkeerden door een ramp getroffen te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s