Google: eigen streaming mediaspeler

Google komt met een eigen streaming mediaspeler, als onderdeel van hun video.google.com project. De speler zal gebaseerd zijn op de open source speler VLC. Dit past goed in het plan van Google om gebruikers zoveel mogelijk ingangen/ verbindingen te laten hebben met Google, maar niet alleen als onderdeel van een webbrowser.

Daarnaast kun je het zien als een snelle reactie op het succes van podcasting; dit kan eenzelfde “boom” tot gevolg hebben, maar dan voor video. Rest de vraag; Waarom heeft Google geen audio.google.com? Denk hierbij ook aan de dienst Music DNA van Sky Radio, die liedjes kan herkennen. Dat moet toch ook mogelijk zijn voor bijvoorbeeld gesproken audio. Ik wil best bij Google zoeken naar de meest recente 10 podcasts met usability guru’s, zodat ik snel wat kan downloaden voor in de auto.
Trouwens, wat een verschrikkelijk slecht usable site is die MusicDNA.nl! (misschien binnenkort een quick-fix-scan doen?)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s