30 dagen proef: Geen RSS, Twitter of nieuws

Twitter, Nieuws en RSS via NetnewswireHonderden RSS feeds, duizenden artikelen per week, bergen persoonlijk nieuws via Twitter en 30x per dag NU.nl om te kijken of de wereld om je heen al instort. Klinkt bekend? Is dat allemaal nu zo belangrijk? En welke invloed heeft al dat nieuws op je productiviteit?

Ik ga dat eens onderzoeken. Naar voorbeeld van bekende productiviteitsbloggers als Steve Pavlina en Henrik Edberg doe ik een 30 dagen proef: wat gebeurt er als ik 30 dagen geen RSS, Twitter en nieuws lees? Natuurlijk niet zo extreem als 30 dagen alleen rauw voedsel eten, maar misschien wel net zo leerzaam 🙂

De regels

Ik wil in deze 30 dagen proef de volgende regels aanhouden:

  • RSS reader wordt niet geopend en er worden geen weblogs gelezen. Alleen wanneer iemand me persoonlijk contact (via mail, chat of Twitter) met een tip, lees ik het. Ook nieuwsbrieven worden genegeerd: ik zal ze met een Mail rule naar de trash doorsturen.
  • Twitter.com wordt niet gelezen, maar wel geupdate. Juist ook om mijn bevindingen in de proef te delen. Ik krijg wel notificaties van persoonlijke berichten van Twitter en kan daarop antwoorden via chat.
  • Geen enkele nieuwssite wordt geopend.Vooral NU.nl zal moeten worden afgeleerd…
  • Geen TV, radio of krant. Ik heb zelf geen TV en luister alleen soms in de auto radio. Dat laatste mag nog wel, maar als het nieuws komt moet het uit. Kranten zijn uiteraard uit den boze. Tijdschriften waar ik een abonnement op heb wil ik nog wel lezen. Verder wordt het een kwestie van altijd een boek bij me hebben ter vervanging van de krant in de trein.

Wie wil meedoen en meedelen?

Het lijkt me leuk als er een paar andere mensen ook meedoen om hun ervaringen te delen. Ik wil 1x per week laten weten wat mijn bevindingen zijn.

Daarbij wil ik dan direct van de anderen die meedoen ook laten weten hoe het gaat, of ze productiever zijn, of ze zich afgesloten voelen van de wereld, of dat ze zich steeds slimmer of dommer voelen 🙂 En natuurlijk is het interessant om te kijken hoe het nieuws mij/ ons bereikt. Want als de wereld echt instort dan merk je dat vast wel…

Ik wil de proef aanstaand weekend tijdens Pasen laten ingaan. Dat lijkt me een mooi moment voor bezinning. De proef zal dus van 23 maart tot 22 april duren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s