Training/ Opleiding Online marketing of Usability

Opleiding of training online marketingDingen als usability, online marketing en zoekmachine marketing kun je natuurlijk “leren” door dit weblog te lezen. Een goede introductie in de vorm van een training of opleiding is misschien beter, sneller en in ieder geval interactiever. Er zijn twee manieren om zo’n training te volgen: als in-company maatwerk training, of als opleiding of training met open inschrijving.

In-company training usability/ online marketing

Ruben weet feilloos de vinger op de zere plek te leggen als het op een review van een site aankomt. Daarbij geeft hij je hele directe handvatten om zelf tot oplossingen te komen en de usability van je site direct te verbeteren. Zijn kennis van zaken is groot en manier van presenteren en communiceren inspirerend.
Sander ten Heijer / VNU Media, Intermediair

Ik (Ruben Timmerman) heb zo’n 4 jaar ervaring als trainer/docent in deze digitale media vakgebieden. Daarbij heb ik o.a. voor de Hogeschool Utrecht en LECTRIC Internetopleidingen meerdere meerdaagse trainingen en opleidingen ontwikkeld en gegeven.

Inmiddels geef ik alleen nog trainingen op maat binnen organisaties. Daarbij wordt de lesstof aangepast aan de organisatie, het niveau en de functies van de deelnemers en voorzien van relevante voorbeelden uit de sector. Een dergelijke interne training duurt meestal 1 dag. In de training is altijd ruimte om naast de theorie praktische voorbeelden te behandelen en te discussiëren over dingen die binnen de organisatie spelen.

Mogelijke onderdelen van een training Usability

Ruben is in staat om zijn zoekmachine marketing kennis zeer toegankelijk te maken voor een groep mensen met zeer verschillende kennisniveau’s. Zonder uitzondering positieve reacties op zijn workshops. Onze bezoekers gingen naar huis met waardevolle tips waar ze daadwerkelijk de volgende dag mee aan de slag gingen.
Mireille Derks / Reed Business, Zibb

 • Inleiding usability: efficiëntie, effectiviteit en tevredenheid.
 • Accessibility (toegankelijkheid): wat is het, waarom en voor wie is het belangrijk?
 • Heuristics: algemene vuistregels/ richtlijnen om usability te toetsen.
 • Vindbaarheid: informatie architectuur, navigatie en zoeken op websites.
 • Onderzoeksvormen: van expert review tot gebruikersonderzoek en eyetracking.
 • Design patterns voor vormgeving: wat zijn ze en wat kan je ermee?
 • Persona’s & scenario’s inleven in de gebruiker en toepassen van persuasion architecture.
 • Webstatistieken: hoe maken we usability meetbaar?
 • Projectaanpak: rapporteren en implementeren van usability verbeteringen.

De te behandelen onderwerpen hangen uiteraard af van de input van uw organisatie en deelnemers (liefst maximaal 8, om persoonlijke aandacht te garanderen). Als er meer interesse is in een bepaald onderwerp, dan is er flexibiliteit om daar dieper op in te gaan.

Mogelijke onderdelen van een training Zoekmachine marketing en optimalisatie

Ruben heeft als consultant voor D-reizen een workshop op maat gegeven. Zijn enthousiasme, gedrevenheid, hoog kennisniveau op gebied van o.a. Usability / SEO / SEA en de vaardigheid om dit helder en duidelijk over het voetlicht te brengen, waren voor ons zeer waardevol. Maken in toekomst graag nog eens gebruik van zijn diensten.
Frans van der Werff / D-reizen

 • Werking van zoekmachines: Hoe bepaalt Google de zoekresultaten?
 • Content schrijven(toegankelijkheid): schrijven van teksten voor zoekmachines en mensen.
 • Techniek: De richtlijnen om zoekmachines de site te laten crawlen.
 • Link populariteit: Verkrijgen van meer links en autoriteit.
 • Site structuur: Optimaal inrichten en balanceren van de informatie.
 • Strategie : Verankeren van zoekmachine marketing in de organisatie, garanderen van lange termijn resultaten.
 • Geavanceerde technieken: Pagerank sculpting en nofollow, linkbait, local search, image optimalisatie.
 • Trends: Universal search, reputatiemanagement, personalisatie, social media optimalisatie.

Kosten van een workshop of training

Delivering intriguing and inspiring food for thought, Ruben can surely be recommended for beginners, as well as for advanced audience. We hope to continue the cooperation! 🙂
Kadri Nieuwmans / Thomas Cook

De kosten van een eendaagse in-company usability training liggen tussen de €2500,- en €3500,- Excl. BTW.

Het is ook mogelijk om een meer inhoudelijke usability of zoekmachine optimalisatie workshop van een middag te houden. Aan een workshop gaat een usability review van de website vooraf, waarbij de kritiek en aanbevelingen uit de usability review als uitgangspunt gelden. Idealiter zijn zoveel mogelijk bij de website betrokken mensen aanwezig, zodat direct oplossingen en verbeteringen kunnen worden besproken. Deze vorm is ideaal voor organisaties die al enige kennis van usability hebben en snel concrete stappen willen zetten.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. Ook voor bijvoorbeeld presentaties over usability of zoekmachine marketing op evenementen.

Training of opleiding online marketing of usability

Springest: Trainingen en OpleidingenOpleiding of training zoekenhttp://www.springest.nl/search-widget/search-widget.php?width=420

Voor het vinden van een geschikte opleiding of training op (online) marketing of usability gebied, kan ik mijn nieuwe website Springest aanbevelen.

In de categorie marketing training staan honderden trainingen op marketing gebied. Zowel op MBO als HBO niveau en zelfs enkele MBA’s voor als je je echt op hoog niveau wilt verdiepen. Daaronder vallen overigens ook onderwerpen als online marketing, crossmedia, viral marketing en branding. Ook zijn alle marketing gerelateerde NIMA certificeringen daar te vinden.

Natuurlijk is er ook een speciaal overzicht met zoekmachine marketing trainingen, waar meer dan 10 verschillende aanbieders op een rij staan. Usability is helaas nog niet zo’n populair onderwerp, maar als je de pagina voor usability training in de gaten houdt, staat daar in ieder geval het meest complete overzicht.

Als je wat meer aan de technische kant zit moet je zeker even het overzicht internet en media training bekijken. Daaronder vallen o.a. allerlei internet trainingen over HTML, Javascript, Schrijven voor het web, Content management en zelfs intranet. Verder aan de media kant onderwerpen als bijvoorbeeld webdesign, Adobe Photoshop en Dreamweaver.

Als je vragen hebt over Springest of over marketing trainingen en opleidingen in het algemeen, neem dan gerust contact met me op. Ik help je graag met je keuze vanuit mijn ervaring!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s