Design for Conversion – Mobile Edition. Nu met gratis Champagne!

dfc-mobile-logoMocht je het nog niet kennen: Design for Conversion is wat mij betreft de leukste en beste conferentie in Nederland op online marketing gebied. De eerste 2 edities waren uitverkocht en zeer leerzaam, door internationale sprekers uit de wereld van usability en design. Het leuke is dat die sprekers zich naast een keynote ook beschikbaar stellen om gedurende de conferentiedag met deelnemers te discussieren over concrete cases die door de sponsoren worden aangedragen. Bij de eerste editie was ik een van de team captains, en bij de tweede was Eduhub een van de cases die werd behandeld door de deelnemers.

Waarom vertel ik dit alles? Design for Conversion is nu back with a vengeance, met de Mobile Edition. Klinkt hip, en gezien het programma en de sprekers is het dat ook. Deze keer ben ik zelf alleen als deelnemer betrokken, maar ik ben natuurlijk net zo benieuwd naar de conferentie op 11 december. Ik kijk dan met name uit naar Scott Weiss, die verantwoordelijk is voor de UI van het mobiele OS Symbian, een spinoff van de legendarische PDA/smartphone-makers Palm.

Ik zie het nog niet helemaal, dat mobile…

loods6-dfcTegelijk vraag ik me over deze Mobile Edition af: is dit nou nodig? Ik ben zelf meestal onderdeel van de “Pragmatists” of de “Early majority” in de bekende innovatie curve die aangevoerd wordt door de Early Adopters. Ik begon pas in 2005 met bloggen en in 2008 met Twitteren, terwijl ik mijn collega’s in het online marketinggebied met argusogen volgde. Mobiel internet is wat mij betreft nog steeds vooral een belofte. Ik snap dat er meer telefoons dan PC’s zijn, en dat conversie op de mobiel een enorme uitdaging en pot met goud is. Maar let’s be honest: de komende tijd is er nog genoeg te winnen op het gewone web, het duurt nog jaren voordat het mobiele webgebruik zo groot is dat je er als e-commerce- of vergelijkingssite goed geld mee kunt verdienen. Is het dan nodig om nu al en congres te organiseren waar het over usability, design en conversie op mobiele platformen gaat?

Aan de andere kant: ik heb een iPhone (ook pas aangeschaft toen de 3G er was…) en de ervaring die ik met websites heb is dat ze verschrikkelijk slecht werken, zelfs op de  “full browser” die de iPhone heeft. Een site als 9292 haalt het bloed onder mijn nagels vandaan door de absurd slechte usability, en die hebben zelfs een speciale mobiele site… Ik ben daarom toch benieuwd naar de verhalen, cases en andere deelnemers aanstaande vrijdag. En ga er dus ook vol goede moed heen om te kijken waar de kansen en valkuilen liggen op mobile conversie gebied 🙂

Maar ik laat me graag inspireren, jij ook?

Ik zou het zoals altijd ook leuk vinden om nieuwe mensen te leren kennen, en oude weder te zien. Laat dus even weten als je ook komt. En als je nog geen kaartje hebt, bestel die dan snel want ze zijn bijna op.  Als je bij het boeken even noteert dat je via Usarchy komt, krijg je van mede-organisator Arjan Haring en mij na afloop persoonlijk een bedankje en een glaasje champagne!

18 gedachten over “Design for Conversion – Mobile Edition. Nu met gratis Champagne!

 1. Edwin

  Ja ho eens even, ik ben het hélemaal met je eens hoor (ik ben misschien nog wel meer een laggard zelfs), maar ik was er deze keer toevallig wél vroeg bij om me voor dit event te registreren… En dan mis ik dat glaasje dus! Dat kan zomaar niet, ik wil er alsnog 1 🙂 (maar dan wel met de lunch, want ik moet helaas wat eerder weg)

  Like

 2. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Ha, Edwin 😀 Dat is een deal, mits je mijn Tweet retweet en je ook op je Linkedin profiel even aandacht besteedt aan deze superunieke champagne actie. Dan drinken wij een glaasje bij de lunch 🙂

  Like

 3. Arjan Haring

  Of een Mobile Edition moest: “Nee”. We hadden er gewoon zin in.  Of het belangrijk is je te verdiepen in één bepaalde technologie: “Nee”.

  Het DfC framework geld voor online, off line, mobile, retail, etc. Maar het framework is voornamelijk multichannel, alles tegelijkertijd dus.  Insteek moet altijd de Customer Journey zijn.

  P.s. Dames die komen krijgen naast de champagne nog kus (op de wang hè, ik ben wel getrouwd) bij van mij én Ruben.

  Like

 4. Nico

  |Browsen op je mobiele device vind ik ook niks, maar de applicaties uit bv de Iphone shop zijn zeer prettig in het gebruik. Ik gebruik liever de buienradar op m’n iphone dan op m’n pc.

  Like

 5. Sonja van Vuren

  @Ruben: Vind inderdaad ook dat er nog heeeel veel te doen is op “gewoon” webgebied. Komt deze bijeenkomst niet net ff wat te vroeg?

  Werk zelf bij een reclamebureau (Bureau BM) en onze klanten zijn nogal behoudend (vooral b2b in techniek, bouw, industrie). Wat zou ik kunnen oppikken om hen mee te inspireren? Als jij ’t weet en ik geloof ‘t  –  😉  –  dan komen we!

  Like

 6. Sonja van Vuren

  Niet goed gekeken met m’n kippenogen zie ik …. Event is al voorbij! Zal vast (ergens) een mooie samenvatting aantreffen.

  Hoop dat het succesvol is geweest.

  Like

 7. ingo

  Leuk artikel, ben geintereseerd in de mogelijkheid van mobile toepassingen op het web. Zal dit blog in de gaten houden op nieuwe ontwikkelingen in de markt.

  Like

 8. Arjen

  Grappig, en ondertussen is het ‘Web Dead’, de iPhone hot, maar in sales alweer voorbij gegaan door Android en komen er legio aan apps waarmee je gemakkelijk online kan shoppen.

  Like

 9. Ruben

  Voor e-commerce zal het denk ik nog even duren voordat de mobiele gebruikers een groot deel van de omzet zullen genereren. Eén van de grootste drempels is denk ik een makkelijk betaalsysteem. Nu is iDeal hierin de grootste speler, maar deze is niet fijn mobiel te gebruiken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s