8e Online Marketing Blog Kermis online!

Online blogkermis logoWas even op “vakantie” (lees: proberen te relaxen en ondertussen gefrustreerd via UMTS toch proberen te werken), daardoor wat laat met mijn aankondiging. Maar de altijd enthousiaste Erno Hannink heeft er weer wat moois van gemaakt, de blogkermis van deze maand. Er staan maarliefst 26 artikelen in, dit zijn mijn favorieten:

Even een helikopterview over de kermis

Ik hoor graag jullie feedback over deze punten:

 • De band van sommige artikelen met online marketing vind ik wat vaag. Moeten we een sterkere focus afdwingen, of meer met specifieke thema’s gaan werken? Of is het niet erg dat er veel over minder gerelateerde dingen wordt geschreven (zoals Full-frame camera’s, open source, Twitter en Billboards)?Wat mij betreft zouden we bij de volgende kermis naast een URL ook een korte inleiding mogen vragen van elke blogger waarin de band met online marketing wordt uitgelegd. Dan krijgen we wellicht minder artikelen, maar gaat de kwaliteit ook omhoog.
 • De kermis lijkt vooralsnog de enige in zijn soort. Is het wel echt een nuttig ding, voegt hij echt waarde toe? Waarom zijn “wij, de marketing bloggers”, de enigen die dat zien?Hoor graag of jullie inderdaad toegevoegde waarde zien, zowel voor bloggers als voor bezoekers.
 • De kermis verschijnt erg onregelmatig, is dat een probleem?

Volgende kermis: 9 juni

Verder kan ik alvast aankondigen dat de volgende kermis bij André Scholten zal plaatsvinden op 9 juni, artikelen inleveren via onlinemarketingblogkermis@gmail.com voor 6 juni.

6 gedachten over “8e Online Marketing Blog Kermis online!

 1. Erno Hannink

  Je hebt gelijk Ruben een aantal artikelen hebben een wel erg vage band met online marketing. Door de krappe mail actie (in tijd) naar de potenti?´le deelnemers ben ik dit keer wat (te?) soepel geweest. Veel van deze deelnemers waren volledig onbekend met de kermis.

  Over wat de band met het onderwerp is, hebben we een verschillende mening. Van de artikelen die jij noemt vind ik de billboard (offline) en Full-frame (geen marketing) eigenlijk de enige 2 die niet passen.
  Het open source stuk gaat wel zeker over de marketing tactieken van de partijen, accent op online ontbreekt misschien iets.
  Twitter is toch echt iets wat past in online marketing voor mij.

  Sterkere focus afdwingen hoeft van mij niet. Het is aan iedere deelnemer om een zo aantrekkelijk mogelijk artikel te schrijven. Dit resulteert in veel of weinig verkeer.
  Als je dit wel wilt afdwingen zul je helder moeten opschrijven welke onderwerpen je wel en niet accepteert.

  Waarde heeft het zeker, met name als je continue nieuwe blogs betrekt bij de kermis en elke host heeft zo zijn eigen netwerk. Het laat je (mij als lezer) kennis maken met nieuwe blogs en nieuwe inzichten.
  Voor de blogger is het helder: veel extra (nieuwe) bezoekers

  De onregelmatigheid is wel eens lastig.
  Hierdoor hebben we de neiging het te vergeten 😉

  Like

 2. Huub Koch

  Ruben, je hebt een punt. En ik weet zeker dat meer focus op actualiteiten en achtergronden in relatie tot online marketing de blogkermis meer op scherp zetten. Een verbeterpunt dus voor de volgende ronde!

  Like

 3. Andr?© Scholten

  Ik vind de huidige focus nog goed te doen, het geeft soms goede artikelen die iets minder raakvlak hebben maar nog wel interessant kunnen zijn. Ik heb een aantal nieuwe blogs leren kennen. Al zijn er tegenwoordig ook alternatieven om nieuwe blogs tegen te komen: ekudos bijvoorbeeld.

  Qua regelmaat: een kermis hoeft wat mij betreft niet regelmatig, dat is het leuke en ongedwongen aspect er van.

  Like

 4. Rozalinde Kriens

  Hai Ruben,

  Ik vind het helemaal niet erg dat de kermis onregelmatig verschijnt, zolang duidelijk aangegeven is wanneer de deadlines voor de artikelen zijn.

  Wat betreft de onderwerpen van de artikelen: bij de vorige aflevering van de blogkermis gaf je een duidelijk thema aan om over te schrijven. Dit zorgt er natuurlijk wel voor dat mensen artikelen inzenden met dezelfde focus. Wel haalt dit weer de diversiteit en vrijheid weg. Tenzij je natuurlijk een heel ruim thema neemt als uitgangspunt voor de blogkermis.

  Like

 5. Bram van Essen

  Ruben,

  Mooie kermis weer. Helaas gemist dat ie er al weer aankwam. 6 juni staat in de agenda, dus dat moet lukken :-). Ik juich een wat bredere kijk op online marketing juist toe (verruimen van je blik etc). Hij hoeft wat mij betreft ook niet heel regelmatig te zijn, dat is mijn inspiratie helaas ook niet.

  Like

 6. Robert Jan

  Hetzelfde geldt voor mij. In alle persoonlijke drukte heb ik deze kermis volledig over het hoofd gezien. Maar goed, hij is nog vrij nieuw en zo te zien groeit het gestaag wat de populariteit weer ten goede komt. De volgende keer ga ik ook proberen van de partij te zijn.

  Hiermee is min of meer ook een reactie gegeven op de vraag of onregelmatigheid een probleem is. Nee, zolang het maar goed bekend is en niet al te snel op?©?©nvolgend is. Dan raakt het al snel z’n speciale karakter kwijt. Daarnaast geeft een ruimere periode ook goed de gelenheid voor de blogger om zijn/haar beste artikel te selceteren wat de kwaliteit weer ten goede komt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s