The Next Web 2008 & Emerce Insight Publishing: Meeten & ideeën?

The Next Web ConferenceHet is weer eens tijd voor wat leuke conferenties. En zowel The Next Web als Emerce dachten dat 3 april een mooie dag was. Dus ben ik de 3 april de dagafsluiter bij Emerce Insight Publishing en kan ik tot mijn grote teleurstelling maar 1 dag aanwezig zijn bij The Next Web 2008.

Allemaal luxeproblemen natuurlijk, want het zijn twee leuke conferenties vind ik.

Emerce Insight Publishing

Emerce Insight Publishing (2.0)Bij Insight Publishing zal ik met name de websites van uitgevers en mediabedrijven bekijken en waar nodig van kritische noten voorzien. Ik ga daarbij ook expliciet kijken naar de integratie tussen bijvoorbeeld magazines en de website: hoe krijg je een gezonde uitwisseling en hoe vullen ze elkaar aan?
Voor mij worden o.a. presentaties gegeven door Scott Carp van weblog Publishing 2.0, Thijs Boon van het coole magazine Vice, Bert Wiggers van Sanoma over NU.nl en Marianne Zwagerman van Telegraaf (GeenStijl, Sugababes) over hun online exploitatiestrategie. Joris van Heukelom, CEO van Ilse Media, is dagvoorzitter. Dat belooft wel wat denk ik, in ieder geval zijn er een hoop interessante mensen aanwezig.

The Next Web

Bij The Next Web is er een waslijst aan topsprekers die naar Amsterdam komen. Ik verheug me vooral op de keynote van Werner Vogels (CTO Amazon.com) en ben benieuwd naar hoe de 24 startups zich presenteren.
Kijk trouwens ook even naar de actie die Erwin Blom heeft opgezet om Nederlandse startups te helpen om ook naar The Next Web te kunnen. Aardig is dat Kennisnet in de reacties aangeeft 2 toegangsbewijzen te willen sponsoren voor een startup ie zich met ICT en onderwijs bezighoudt. Denk dat ik daar maar even op ga reageren voor Eduhub, al heb ik zelf al een kaartje voor The Next Web gekocht.

Gaan we meeten en heb je nog tips?

Laat het even weten via contact of de reacties hier als je op een van beide evenementen aanwezig bent, dan kunnen we elkaar even ontmoeten.

En als je nog tips hebt voor mijn verhaal over Publishing & Usability dan hoor ik het ook erg graag natuurlijk!

Update: 2 april is er de Gridforum bedrijvendag, met veel high level sprekers over grid computing enzo. Ook erg interessant, als ik tijd heb ga ik daar zeker ook heen. Gratis bovendien, en ook met Werner Vogels 🙂

5 gedachten over “The Next Web 2008 & Emerce Insight Publishing: Meeten & ideeën?

 1. Wilco

  The Next Web lijkt me – zeker gezien de sprekers – een ongelooflijk leerzame conferentie, met daarbij uiteraard de nodige netwerk mogelijkheden. Nadeel van dergelijke conferenties blijven de toegangsprijzen die altijd al snel tussen de 500~1500 euro liggen. Persoonlijk ga ik dan liever verspreid naar een aantal kleinere bijeenkomsten (waar je ook veel van leert!) zoals de affiliatedag of kleine informele bijeenkomsten.

  Maar mocht je de kaartjes binnen krijgen en je moet er zo nodig van af… 😉

  Like

 2. Patrick

  @wilco ik weet niet of je een startup hebt, maar het initiatief van Erwin Blom is echt super. Wij (The Next Web) steunen dat ook door elke euro te verdubbelen.

  Overigens vind je nergens in Nederland (of zal ik zeggen europa 🙂 ) zoveel grote sprekers die ook nog eens een goed verhaal houden (ipv een panel).

  Ik heb er in ieder geval heel veel zin in! En Kevin Rose ook zo te zien…

  “Finished taping Diggnation — Alex and I agreed to grow mustaches for the Amsterdam show… damn it, what have I gotten myself into…”

  Like

 3. Wilco

  Een startup in de maak, nog niets online de komende 1,5~2 maanden 😉 Dus die vlieger gaat niet op. Er aanzienlijk deel vd presentaties komt vast wel op internet ofniet? Kan ik iig nog een gedeelte vd kennis meepikken 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s