Online Marketing Blogkermis #7: thema “2008”

Online Marketing Blog KermisHet is weer zover, de blogkermis kan beginnen! Er is een record heel mooi aantal van 19 artikelen ingezonden, waarvan een groot aantal door blogs die eerder nog niet meededen. De kwaliteit van de inzendingen is ook top, veel artikelen zijn speciaal voor deze 2008-themakermis geschreven.

Update: Ben door mijn fout vergeten het artikel “Wat worden de trends voor 2008?” van Frankwatching toe te voegen, bij deze alsnog, sorry John en Frank!

Nog even een kleine huishoudelijke mededeling van de vorige gastheer Karel Geenen. De prijswinnaars van de 150eur aan Bol.com waardebonnen zijn bekend!

In volgorde van binnenkomst, de geweeeeeeeeeldige attracties van uw kermisexploitanten:

 • 10 voorspellingen voor 2008

  Bart De Waele – Netlash

  Ik heb geprobeerd een evenwicht te vinden tussen ‘duh, iedereen weet dat’, ‘ah, interessant’ en ‘moh vent toch, zeveraar’.
  Onthou: nieuwe ontwikkelingen komen er altijd trager dan de optimist hoopt, maar sneller dan de pessimist verwacht.

 • Vijf trends in online travel

  Olivier Dujardin – Max Management

  Ik heb geen lijstje gemaakt van trends voor 2008, maar heb wel vijf opmerkelijke evoluties van dit jaar geselecteerd waarvan ik verwacht dat ze ook de komende jaren aan belang gaan winnen…

 • De achtbaan der e-commerce 2.0

  Patrick Kerssemakers – Just Ecommerce

  Zal de e-commercebranche de grip verliezen op haar afnemers? Stap in de achtbaan der e-commerce 2.0 in bovenstaande slideshow en verlies de controle…

 • Snel, sneller, snelst

  Rozalinde Kriens – Usabilityweb / Concept7

  Ik denk dat de gebruikers van websites (wij allen dus) alleen nog maar sneller zullen gaan leven, en meer van alles op de hoogte willen blijven. Dit vereist meer geavanceerde snufjes op websites. Een korte beschouwing hierop…

 • 2008? Mobiel internet.

  Roeland Pater – Flitter.nl

  Waar ik dit jaar erg veel van verwacht? Mobile internet en mobile marketing.
  Marketeers houdt het al tijden bezig, wanneer moet men zich volledig gaan richten op mobile marketing? Die tijden lijken te gaan aanbreken.

 • De marketing tip voor 2008: betaalde zoekresultaten

  Mark van der Heijden – Bizz weblog voor ondernemers

  Google maakt zich niet druk om een recessie. Nu zit zoekmachinemarketing of Paid Search al jaren in de lift, maar Schmidt heeft gelijk dat de ondernemer die dit jaar zijn marketingeuro’s zo efficiënt mogelijk wil inzetten bijna niet om gesponsorde zoekresultaten heen kan. Paid Search gaat het helemaal worden in 2008.

 • Loopt online marketing de achterstand op offline direct marketing in 2008 definitief in?

  Bart Clement & Bram van Essen – Blinkz!

  Online marketing heeft tot op heden op het gebied van intelligence een grote achterstand gehad op offline direct marketing. In 2008 zal door toepassing van behavioral targeting, ofwel het inspelen op klantgedrag deze achterstand definitief worden ingelopen.

 • HBO Online Marketing in 2008

  Erik-Jan Bulthuis – Netters

  In de paar jaar dat het vakgebied nu bestaat, is het aantal werknemers in de Online Marketing met vele duizenden procenten gestegen. Mijn vermoeden is dat dit voorlopig nog wel even aanhoudt. Er zal dus steeds meer vraag zijn naar goede, gekwalificeerde online marketeers. Een HBO opleiding binnen dit vakgebied is dan ook wat mij betreft een gat in de markt.

 • 14 Tips om succesvol via internet nieuwe klanten te werven

  Marco Bouman – Tips voor succesvol groeien

  edere gerenommeerde organisatie heeft een website, maar er zijn slechts weinig organisaties die via internet succesvol en continue nieuwe klanten weten aan te trekken. Succesvol klanten trekken via internet is anno 2008 absoluut goed mogelijk, voor zowel B2C als B2B bedrijven.

 • 7 Zoekmachine Optimalisatie technieken die niet meer werken in 2008

  Eduard Blacquie?re – Edwords

  Google heeft in 2007 een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd, waardoor enkele veelgebruikte technieken in zoekmachine optimalisatie niet of minder goed bruikbaar zijn. Brett Borders heeft 7 zoekmachine optimalisatie technieken beschreven die 2008 niet haalden. Aangevuld met mijn mening en visie ontstaat de volgende lijst:

 • Dichterbij dan je denkt: Mobile 2008

  Peter Evers – Spotlight Effect

  De afgelopen en komende weken probeert hij je in een vijfdelige reeks een duidelijk beeld te schetsen over de toekomst op deze gebieden, een toekomst die dichterbij is dan je denkt. Vandaag het derde deel over 2008, het jaar van mobile.
  Deze blogkermis grijp ik dan ook graag aan om nog één keer duidelijk uit te leggen waarom juist dit jaar hét jaar van mobile wordt.

 • Kies je eigen goede voornemen!

  Max Kooijmans – Resultblog

  Om te voorkomen dat die goede voornemens morgen alweer vergeten zijn, in deze blogpost zeven suggesties voor goede voornemens. Niet wereldschokkend, maar wel leidend tot meer succes. Gegarandeerd. Voornemen nummer 1: kies één van de zeven goede voornemens en start het nieuwe jaar vol goede moed.

 • Van subdoel naar conversie

  Karel Geenen – Karel Geenen Internet Marketing

  Veel webmasters onderschatten het nut van het instellen van doelen op de website. Gelukkig zie ik steeds vaker dat ze op zijn minst de daadwerkelijke verkoop als doel instellen.
  Maar wat doe je met bezoekers die niet direct tot verkoop overgaan? Bereiken die dan geen doelen? Natuurlijk wel, je meet ze alleen niet!

 • Over leesgedrag en powerbrowsen

  Edwin Mijnsbergen – ZB Digitaal

  2008 zou best eens het jaar van de onderkenning van het powerbrowsen kunnen worden. Het is een aspect van de aandachtseconomie dat grote gevolgen kan hebben voor de benadering van online informatie door contentaanbieders.

 • 2008 – het jaar van de menselijke marketing?

  Catharina Bethlehem – Kletskous

  Marketing dus van mens tot mens en niet meer top down van bedrijf tot mens. Kennelijk zijn we te vaak belazerd en geloven we er niet meer in. Het internet leent zich hier bij uitstek voor. Een paar voorbeelden…

 • Voorspellingen voor 2008

  Jim Stolze – Marketing Podcast

  Voorspellen voor 2008? Ik realiseer mij dat dit bij voorbaat een kansloze ambitie is. Meestal ben je veel te optimistisch over de tijdsspanne waarbinnen iets nieuws zal plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan interactieve televisie, oftewel de red button. Volgens experts zou dit jaren geleden al doorbreken en hetzelfde beweren ze nu over 2008. Ja, nu is echt iedereen er klaar voor.

 • Verwijder in 2008 de muur tussen jou en je klant

  Robert Dreher – Optimalisme / SearchResult

  Klanten vormen zich een beeld van jou en je bedrijf. Hoe dan ook. Stimuleer de verbeeldingskracht met persoonlijkheid, versterk het beeld met consistentie en verdiep het beeld in de relatie.

 • Mijn 7 redenen om Twitter in 2008 te blijven gebruiken

  Jacqueline Fackeldey – Fackeldey Finds

  Twitter is stom, Twitter leidt af, Twitter kost tijd, Twitter is volkomen nutteloos en belachelijk, Twitter is iets voor ‘nerds’ en Twitter is de flop van 2007.
  Toch ben ik ervan overtuigd dat Twitter in 2008 voor online marketeers een prima tool is om hun kennis te delen en zo hun blikveld te verruimen. Ik geef hieronder graag een aantal concrete voorbeelden om duidelijk te maken wat Twitter mij als mens en human to human marketeer oplevert….

 • Wat worden de trends voor 2008?

  John Knieriem – Frankwatching

  Wat worden de belangrijkste trends voor 2008? Ik lees er nog weinig over maar ben wel benieuwd wat de vakbroeders vinden. Ik wil vast een voorschotje doen. Met hoop op veel discussie zodat we aan de hand daarvan kunnen bepalen wat er echt gaat gebeuren.

That’s all folks, op naar de volgende kermis!

Ik hoop dat jullie de artikelen net zo goed vonden als ik, en dat deze kermis alle deelnemende bloggers een hoop nieuwe bezoekers opleveren. Een paar weken voor de nieuwe kermis van 7 april, zullen we die aankondigen en bekend maken waar die zal plaatsvinden.

Voor alle (al dan niet deelnemende) bloggers: voel je vrij naar deze kermis te linken, of je eigen top X te selecteren en daarnaar te linken. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

33 gedachten over “Online Marketing Blogkermis #7: thema “2008”

 1. Pingback: 2008? Mobiel internet. : Flitter.nl - Online marketing weblog - Nieuwe media en online revoluties

 2. Pingback: Online marketing blogkermis 2008

 3. Pingback: Spotlight Effect - de communicatieblog van Nederland » De online marketing blogkermis

 4. Pingback: De zevende online marketing blog kermis - thema 2008 | Kletskous

 5. Pingback: De achtbaan der e-commerce 2.0 | justecommerce.nl

 6. Pingback: Blogkermis: blogs over online marketing in 2008 - Frankwatching

 7. Pingback: fackeldeyfinds. » Welkom bij de online blogkermis 2008!

 8. Jacqueline

  Hi Ruben: Dankzij jou sta ik nu voor het eerst op de kermis en ik moet toegeven, het voelt goed en het heeft me weer eens laten zien hoe mooi internet kan zijn. Ik kwam er namelijk achter dat ik-zonder dat ik me daar bewust van was- eigenlijk twee (2.0 misschien 😉 keer op de kermis sta omdat de bijdrage van Catharina ook naar mijn klantropologische visie op marketing verwijst…. Hoe dan ook, dank voor je uitnodiging en dit initiatief.

  Like

 9. Pingback: Marketing Podcast.nl » De online blogkermis

 10. Pingback: Het computerscherm als muur tussen jou en de klant — Optimalisme

 11. Pingback: aankondiging Online marketingblog kermis #8 | Enthousiasmeren

 12. Pingback: Herinnering: deadline 4 mei online Marketing Blog kermis | Enthousiasmeren

 13. Pingback: 8ste Online Marketing Blogkermis | EdWords.nl Zoekmachine Marketing Blog

 14. Pingback: Achtste online marketing kermis van start | Kletskous

 15. Pingback: Rozalinde » Blog Archive » Snel, sneller, snelst

 16. Pingback: Jim Stolze » 18 marketing trends voor 2008

 17. Pingback: Soma to florida.

 18. eRage webdesign

  Goede lijst. Ik lees zelf altijd met veel plezier de artikelen van Eduard Blacquiere. Hij schrijft altijd met veel enthousiasme en kennis over SEO. Ik bookmark deze pagina voor toekomstig gebruik!

  Like

 19. Pingback: De 10e online marketing Blog Kermis | Fonq Blog

 20. Pingback: De achtbaan der e-commerce 2.0 | blogs.fonq.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s