8 (Online Marketing) Tips voor Startende Ondernemers

Zij zijn groot en jij bent slimNaar aanleiding van de blogkermis over online marketing voor ondernemers leek het mij leuk om wat ideeën op een rij te zetten voor de starters onder ons. Ik ben er zelf ook een, al heb ik wel al behoorlijk wat ervaring en de afgelopen 10 jaar in allerlei vormen kleine ondernemingen gestart en gerund. Ik heb de laatste anderhalf jaar met Eduhub veel geleerd en bevestigd gekregen over hoe je als startende ondernemer je marketing kunt vormgeven. Mijn 8 tips gaan over zuinigheid, leerprocessen, groei, leidinggeven, samenwerken, relatiemanagement, investeren, en vooral over je gezonde verstand gebruiken…

1. Alles eerst zelf doen

Dit is voor mij de nummer 1 regel: doe alles wat je moet doen eerst zelf, en besteed het daarna pas uit. Je hoeft niet overal een goeroe in te worden (juist niet!), maar je moet wel echt weten hoe iets werkt voordat je er geld in gaat steken. Als je niet precies weet hoe (online) PR werkt, of hoe je hoger komt in Google, of hoe affiliate marketing nou zit, waag het dan niet om dat direct uit te besteden. Dan kost het je gegarandeerd teveel geld, omdat je niet weet waar je het aan uitgeeft.

2. Voor alles snel externe kennis halen

Paradoxaal met “alles eerst zelf doen”. Maar: in je eentje leer je gewoon niet snel genoeg. Haal dus vanaf moment 1 externe kennis in huis. En probeer niet maandenlang “aan te klooien” om iets onder de knie te krijgen. Hiervoor mensen inhuren is echter weer te duur, dus haal dit uit je netwerk. Help een ander met iets wat jij kan, dan zal hij jou helpen in zijn specialiteit.

Betrek zulke adviseursvrienden op een zo open mogelijke manier bij je organisatie door ze alles te vertellen (ook over inkomsten, uitgaven, zakelijke beslommeringen, etc.) wat er gebeurt: dan zullen ze zich betrokken voelen en vanuit die betrokkenheid advies geven. Als de tijd rijp is om ergens een extern bureau of freelancer voor in te huren, kun je je adviseursvrienden de second opinion laten geven om te zorgen dat je geen miskopen doet.

3. Zodra het saai wordt: delegeren

Als je een truc eenmaal doorhebt, en het net leuk of alweer saai begint te worden, moet je er meteen mee ophouden. Dan is het namelijk tijd om het aan iemand anders te leren en zelf een nieuwe skill op te pakken. In mijn geval betekende dat een stagiair leren hoe SEO werkt en hem helpen onze klantsuport op te pakken en te verbeteren. Nu nemen we weer een nieuw iemand aan, die een deel van die taken weer van hem overneemt, zodat hij zijn skills op een ander gebied weer kan opschroeven.

En vergeet niet dat je iemand prima wat “minder” werk kunt laten doen, onder zijn kennisniveau. Iedereen moet aanpoten, en we proberen allemaal een tandje bij te schakelen om het “saaie” werk daarna schaalbaar te maken en door te spelen aan de volgende.

4. Zoekmachine optimalisatie is je #1 prioriteit

Zoekmachine optimalisatie is "free, as in beer".

Als starter is je marketingbudget beperkt of nihil. Het grootste deel van zoekmachine optimalisatie (SEO) is gratis. Een match made in heaven dus. Tel daar nog bij dat grotere bedrijven (zeker in Nederland) hun SEO vaak relatief slecht op orde hebben; dan zie je dat juist hier je kansen liggen.

SEO bestaat uit 3 delen; techniek, content en links. Techniek is een kwestie van een paar startersgidsen lezen en standaardsoftware gebruiken (zie ook het volgende punt). Content is moelijker als startup: probeer dat van derden te betrekken en te verbeteren. En denk aan het inzetten van je (online) netwerk om links te krijgen.

Zoekmachine optimalisatie is een “enabler” en een “groei versneller”, of hoe je het ook wilt noemen. Als je hierin vroeg en veel investeert, pluk je daar later grotere vruchten van dan van welke andere investering in een vroeg stadium dan ook.

5. Open source is geen overweging

Ook dit gaat misschien iets breder dan online marketing, maar toch: Open Source is een must. Ik durf te beweren dat de gemiddelde kwaliteit van websites die gebaseerd zijn op Open Source software hoger ligt dan die op gesloten en/of eigengemaakte software . Dat heeft niks te maken met dat het een beter is dan het ander, en alles met de”mindset” die de keuze met zich meebrengt. Door Open Source als basis te nemen, krijg je meer de neiging om naar bestaande oplossingen te zoeken en die naar je wensen aan te passen, i.p.v. het wiel opnieuw uit te vinden. Ook is het in de meeste gevallen goedkoper en heb je meer keuze voor ontwikkelaars in lage-lonen-landen.

Eduhub is bijvoorbeeld gebaseerd op het PHP framework CakePHP, sinds kort aangevuld met weblog software WordPress. Dat heeft ons een hoop ontwikkeltijd bespaard, en functionaliteiten opgeleverd die we letterlijk binnen een paar uur konden lanceren in simpele varianten. Die passen we dan later aan (als blijkt dat de functionaliteit geld oplevert) aan onze specifiekere wensen en kwaliteitseisen.

Vanuit marketingperspectief is de waarde van Open Source dat je als starter veel gestandaardiseerde, door 1000en ontwikkelde ontwikkelaars gemaakte, tools in handen krijgt. Denk aan voorbeelden als standaard RSS support in CakePHP, de social media plugins in WordPress, om nog te zijgen over de betere technische SEO van de meeste Open Source software.

6. Partnerschappen maken je groot

david-goliathJij bent klein en groot. Dus: zorg dat je met ze samenwerkt. Jij kunt vast iets waar zij behoefte aan hebben, dus bied ze dat gratis of op basis van winstdeling aan. Eduhub heeft een aantal grote mediapartners die de gespecialiseerde content gebruiken die wij verzamelen. Wij profiteren van hun bekende namen, zij van onze specialistische content en kennis.

Probeer vanaf het eerste moment aan te haken bij bekende partijen, hoe klein of onbeduidend de samenwerking ook lijkt. Een toekomstige klant laat zich een stuk makkelijker overtuigen als je kennelijk met een grote jongen samenwerkt. Het doet er in eerste instantie niet eens toe of die samenwerking ook daadwerkelijk invloed op je product heeft, het gaat om de uitstraling.

Je eerste klanten zijn trouwens ook heel waardevolle partners. Kijk of zij naar je kunnen verwijzen, doe wat voor hen terug in de vorm van gratis dienstverlening of producten (die je wellicht in dit vroege stadium toch nog niet voor geld had kunnen slijten). Misschien kun je iets gedaan krijgen door klanten wat te laten zien van je toekomstplannen, zodat zij erop in kunnen spelen. Een sneak preview waarmee zij een voorsprong op hun concurrenten kunnen halen. Of iets dat je een klant “exclusief” geeft waardoor zijn grote concurrent dat een jaar lang niet meer kan krijgen. En natuurlijk niet vergeten de gunst terug te vragen in de vorm van aen vermelding van een link of een nieuwsbericht op hun site waar jouw geloofwaardigheid van omhoog gaat…

7. Investeer in verbeteren i.p.v. vernieuwen

In plaats van als een gek nieuwe functionaliteiten aan je product toe te voegen, is het vaak beter om de bestaande dingen te verbeteren. Je gelimiteerde resources raken verdund als je meer verschillende functionaliteiten moet onderhouden. Dat zal ervoor zorgen dat je kwaliteit achteruit gaat, en je uiteindelijk instort.

Probeer daarom een minimale functionaliteiten-set te vinden waar je product mee “kan werken”, en ga daar de hort mee op. Zodra je feedback van gebruikers en andere stakeholders of adviseurs krijgt, geef dan de voorrang aan die feedback te verwerken boven het ontwikkelen van nieuwe dingen. Dit is voor startende ondernemers erg moeilijk heb ik gemerkt, omdat je in je hoofd vaak al 3 stappen verder bent dan de realiteit. Daardoor heb je het gevoel dat je constant achterloopt en je dat eerst moet inhalen voordat je een pas op de plaats kunt maken om aan de kwaliteit te werken. Je gebruikers hebben echter geen last van die 3 nog te maken stappen, maar wel van die 20% ontbrekende usability in het huidige (beperkte) product.

Versie 1.0 van Eduhub was in maart 2008 qua HTML helemaal klaar, maar is pas afgelopen week gelanceerd. In de tussentijd zijn er allerlei dingen ontwikkeld die niet in het originele ontwerp zaten, en hebben we veel dingen aangepast die we eerder anders hadden gebouwd. Daardoor hebben we een (voor een startup) heel goed functionerende maar simpele site, waar we nu met vertrouwen onze volgende 3 stappen kunnen zetten. Of liever gezet: onze volgende stap, want in de tussentijd zullen stappen 2 en 3 wel weer vertraagd worden vanwege voortschrijdend inzicht.

8. Uitsmijter: Schaalbaarheid is flauwekul

Denk je dat je servers het niet aankunnen als je 10.000 bezoekers per dag krijgt? Of dat het niet rendabel is om in je eigen kostbare tijd links aan te vragen? Of dat het schrijven van goede content te tijdrovend is omdat je toch maar een paar paginaatjes zult kunnen produceren? Of dat het handmatig opmaken en versturen van facturen onhandig en tijdverspillend is? Of dat het maken van handmatige exports uit je database om partners van data te voorzien eigenlijk veel efficiënter kan met wat software op maat? Reken maar! Maar dat zijn allemaal nepproblemen die pas een echt probleem worden, als je al enige schaal hebt bereikt. En als je dat hebt bereikt, ben je al gelukkig want dan heb je kennelijk een eerste fase overleefd. Dus neem dat “verlies” totdat de schaalbaarheid echt nodig is. Tot die tijd zul je af en toe gewoon tijd verspillen om iets te leren. Of lagere kwaliteit bieden dan je in je hart zou willen. Schaalbaarheid is geen enabler van groei; het is een gevolg van groei die je met de echte enablers bereikt. Maar daar moet ik een ander keertje maar eens over schrijven denk ik.

Jouw tip voor starters, maar eigenlijk voor iedereen?

Welke tips kun jij starters geven? Wat zijn middelen, methodes en tools die goedkoop zijn maar je (online) business toch vooruit kunnen brengen? Ik hoop dat je wat met mijn tips kunt, en hoor graag de jouwe. Verder heb ik Jeff Bezos van Amazon wel eens iets horen vertellen over hun start en het “geheim” van hun continue groei. Een sleutelwoord: Frugality. Ik kende het woord niet, maar toen ik het opzocht voelde ik dat dat precies is wat startups nodig hebben, wat in mijn bloed zit, maar wat ook grotere bedrijven écht succesvol maakt.

47 gedachten over “8 (Online Marketing) Tips voor Startende Ondernemers

  1. Mark van Loon

    leuk artikel Ruben, zoals we van je gewend zijn.  Als we naar de huidige kermis kijken, dan zie we dat zowel ik als ClearSense het hadden over het onderscheidend vermogen van een onderneming.

    Ik denk dat het voor iedereen belangrijk is zich te realiseren wat jouw als ondernemer uniek maakt en dus onderscheid van je concurrenten. En natuurlijk moet dit punt echt uniek en moeilijk te kopieren zijn!

    Dat is denk ik mijn tip #1.

    Like

  2. Pingback: 11de online marketing blogkermis

  3. Pingback: 11e Online Blogkermis is aan de gang ! | Etail

  4. Marco Hendrikse

    Goeie post weer Ruben.
    Vooral de uitsmijter (schaalbaarheid is flauwekul) vind ik zeer nuttig. Had er namelijk zelf nog niet zo over nagedacht. Maar je hebt helemaal gelijk. Waarom meteen investeren in allerlei (dure) software en systemen? Ook raak je er natuurlijk weer aan punt 1 (alles eerst zelf doen). Door er zelf eerst mee aan de slag te gaan weet je wat de dynamiek achter processen is, weet je wat problemen en valkuilen zijn. Etc. Voor een steile leercurve van de (startende) ondernemer bijzonder waardevol!

    Like

  5. Gitta

    Ruben,

    Dank voor deze tips voor ondernemers. Op de een of andere manier zeg je meestal net datgene wat ik nodig heb om weer een stap verder te komen. Super.
    Mijn tip: ik heb mijzelf net (vanmorgen) aangesloten bij een netwerk voor startende ondernemers door een werkplek buitenshuis te nemen.
    Ik kan zo snel en makkelijk kennis, info, doe dingen uitwisselen met mede bewoners. 
    Nogmaals bedankt voor al je openheid bij alles wat je doet, zeer leerzaam.

     

    Like

  6. Harm Aarts

    Sinds kort zit ik met mijn startup bij Utrecht Inc. Een incubator in, wel, Utrecht. Dat is tot nu toe de beste stap geweest. Je leert ongelofelijk veel van je mede ondernemers, zeker als je zo dicht bij elkaar zit.

    SEO is belangrijk maar 75% van jou positie in Google hangt af van off-site factoren zoals inbound links ed. Realiseer dat als je aanpassingen wilt gaan maken op je site.

    Like

  7. Kevin

    Mooie!
    Vooral over dat schaalbaarheid. Kan me voorstellen dat veel starters met grote ideeen in die valkuil vallen. Vooral als je IT-er bent en het eigenlijk wel binnen je competenties valt om het wel goed te doen. Dat kost natuurlijk wel veel tijd en energie die je beter in je klanten kunt steken dan een geavanceerd offerte- en facturatiesysteem bijvoorbeeld.

    Like

  8. Pingback: Bookmarks week 28 | Bijgespijkerd

  9. Coen Meerbeek

    Wow wat een goede post. Erg handig om een kijkje in de keuken van een ondernemer te hebben.
    Voor mij zou punt 8 moeilijk worden. Ik wil altijd de beste en mooiste spullen en kijk dan niet op een euro meer of minder maar blijkbaar is het soms niet anders.

    Like

  10. Pingback: De 7 mooiste attracties van de Blogkermis (11)! | Tribal Talk - De weblog van Tribal Internet Marketing over zoekmachine marketing

  11. Stephan Lampe [ITXP]

    Wat betreft Open Source heb je zeker een punt. Realiseer je wel dat Open Source niet altijd hetzelfde is als gratis. Mijn tip : Doe waar je goed in bent. Natuurlijk kun je alles zelf, of kun je het leren.  Maar kijk kritisch wat het kost als je het zelf moet doen, en dus niet je eigen werk kunt doen, of dat je het laat doen. En als je het toch zelf doet, reken dan ook je eigen uren mee. Wordt vaak vergeten. 😉

    Like

  12. Bjorn Simmering

    Goed artikel.

    Hiermee bewijs je mijns inziens weer eens dat de beste artikelen, artikelen zijn die gaan over wat je zelf meemaakt. Dat geef je dan ook aan bij punt 1. Alles eerst zelf doen. Wat je zelf doet, daar kun je je ervaringen in delen. Ik moet zeggen dat het punten zijn waar je wat mee kunt. Er is in ondernemersland een enorm gebrek aan mensen die bovenstaande kwaliteiten om weten te zetten in daadwerkelijke aktie.
    Meestal is het voor beginners lastig om geld te investeren in zaken die ze uitbesteden. Punt drie is daar wel helder in en ik denk ook dat beginners wat dat betreft wat commercieler moeten gaan denken.
    Wat heeft het voor zin als je vier uur bezig bent met het maken van een bepaalde applicatie als een ander het kan in een half uur. Reken dat maar eens om in geld, tijd per uur. Bij een ander zie je dat vaak wel, maar bij jezelf vergeet je dat voor het gemak maar even. Je hoeft tenslotte jezelf niet te betalen…. Die gedachte moet maar eens overboord. Als je je eigen uren nou eens zou moeten betalen  dan zouden we wel eens anders gaan piepen.
    Kortom goede argumenten en een goed betoog, bedankt!

    Like

  13. Karen Romme

    Leuk artikel Ruben!
    Als schrijver van het het meest verkochte marketingboek voor (startende) ondernemers, krijg ik van diverse kanten de opmerking dat ze in jouw verhaal de link zijn gaan zoeken met ‘Calimeromarketing, waar kleine bedrijven groot in kunnen zijn’, maar die niet kunnen vinden. En vraagt men mij of jij dat kent, ofdat het toeval is dat jij ook (een plaatje van) Calimero hebt gebruikt bij je tips. Daar ben ik nu dus ook benieuwd naar.
    Grappig overigens dat jouw tips 1, 2, 3 en 8 ook in mijn startersboeken voorkomen. Vooral 1 en 8 zijn wat mij betreft belangrijk. Je moet als ondernemer weten waar je het over hebt zodat je zaken later optimaal kunt uitbesteden en zodat je zo snel mogelijk een goede gesprekspartner kunt zijn voor je leveranciers. Daarnaast kun je bij de start niet beoordelen wat je over enkele jaren nodig hebt. Begin maar klein en als je mazzel hebt komt de tijd dat je moet opschalen snel. Maar dan kun je dat tzt met de op dat moment best beschikbare middelen.
    En je tip 4 en 6 zitten verwerkt in de spelregels van Calimeromarketing.
    Wij zijn het dus behoorlijk eens, maar blijft de vraag of het toeval is dat wij allebei de link met Calimero hebben gelegd. Ik ben benieuwd naar je reactie.

    Like

  14. Jorn Vennix

    Volgens mij klopt je punt dat je probeert te maken uit nummer 5 niet. Je punt daar gaat niet zo zeer over open source, maar over het feit dat je zoveel mogelijk je applicatie/whatever op bestaande producten moet baseren die makkelijk en goedkoop uitbreidbaar zijn. Dat dit meestal alleen kan bij producten zijn die open source zijn, is een bijkomstigheid, maar niet meteen een gegeven.

    Verders goede punten 🙂

    Like

  15. Santhos Webdesign

    Goed lijstje alhoewel ik het niet helemaal eens ben met punt 4.

    Ik denk juist dat offline netwerken ook heel belangrijk is om business te genereren. Ik heb mezelf lange tijd blind gestaard op het behalen van een goede positie binnen de zoekresultaten, wat uiteraard erg belangrijk is.
    Maar ik denk dat het ook goed is om de klant zelf op te zoeken in plaats van te wachten tot de klant jou via internet gevonden heeft. Want dat kon nog wel eens lang gaan duren in sommige gevallen 😉

    Lees nu trouwens dat je tussen haken (online marketing) in de titel hebt staan. Binnen de kaders van ‘online’ marketing is mijn reactie dus niet echt van toepassing. Maar goed.

    Mijn online marketing tip: blijf niet alleen achter je computer zitten!

    Like

  16. Online Geld Verdienen

    Het is lang geleden dat ik echt aandachtig een stuk over online ondernemen heb zitten lezen. Vaak zijn het richtlijnen of totale flauwekul artikelen.

    Dit artikel heb ik zelfs opgeslagen om offline te kunnen lezen. Echt een top artikel!

    Like

  17. Pingback: 3 Recessie-proof Usability Principes - Usarchy

  18. Startende ondernemer

    SEO is inderdaad erg goedkoop en kan je veel gerichte bezoekers opleveren. Ik ben ervan overtuigd dat een gezonde online Bizz niet zonder SEO kan.

    Door middel van zoekmachine’s krijg je prospects die al aan hebben gegeven op zoek te zijn naar jou product/dienst ipv dat jij bedrijven gaat benaderen die dat nog niet hebben aangegeven.

    Like

  19. Pingback: Serie: Hoe gaat het met EduHub

  20. Pingback: Marketinginnovatie.org » Blog Archive » 8 online marketing tips voor ondernemers

  21. Singles

    Ruben echt een interessant en hulpzaam stuk!Leuke tips uit de praktijk, zeker nuttig voor mede-ondernemers. Mocht ik zelf nog eens voor mijzelf beginnen dan neem ik deze ter harte ;-)/

    Like

  22. eRage wevdesign

    Leuk artikel om te lezen, Ruben! Ben zelf nu ook een startende ondernemer (sinds een half jaar) en ik zie zeker een paar overeenkomsten:

    ik besteed veel aandacht aan zoekmachine optimalisatie en virtueel netwerken. Via LinkedIn heb ik al 1 klant binnengehaald en via Google al 3. Optimaliseren kost alleen maar tijd. Absolute must inderdaad.
    Open source software is geweldig. Als webdeveloper maak ik gebruik van Aptana, Filezilla en verschillende open source content management systemen. Open source wordt naar mijn mening echt de toekomst.
    Grafische ontwerpen besteed ik uit. Ik kan het niet en een ander kan het beter. Partners zijn een vereiste als je een totaalpakket wilt aanbieden.
    Zelf houd ik me trouwens ook meer en meer bezig met Cloud Computing. In de vorm van Google Apps Standard welteverstaan. Het werkt zo gigantisch makkelijk: op elke computer kan ik nu mijn documenten openen en e-mail checken. Overal kan ik dus direct aan de slag.

    Like

  23. Pingback: www.rabostarterscommunity.nl – tien beste links (2010/2) « Starterscommunity's Blog

  24. Jules van der Werf

    Topartikel. Ben nu ongeveer een jaar bezig met pakkaan.nl en hoop in juni de lucht in te gaan. Herken alle punten. Enigszins afhankelijk van het concept zou ik SEO willen uitbreiden met een goede social media strategie.

    Like

  25. Waterontharder

    Ruben echt een interessant en hulpzaam stuk!  Zelf houd ik me trouwens ook meer en meer bezig met Cloud Computing. In de vorm van Google Apps Standard welteverstaan. Het werkt zo gigantisch makkelijk: op elke computer kan ik nu mijn documenten openen en e-mail checken. Overal kan ik dus direct aan de slag.

    Like

  26. Website laten maken

    Goed artikel.
    Echter weet ik niet of SEO zo goedkoop is als hierboven beschreven wordt. SEO kost ontiegelijk veel tijd. Denk aan je linkbuilding, het goed ontwikkelen van je website en het vasthouden van de bezoekers.

    Opensource is qua prijs kwaliteit verhouding inderdaad prima. Echter is het wel een must om bijvoorbeeld je Joomla website up to date te houden. Wanneer je dat niet doet raakt deze gevoelig voor hackers. Dit up to date houden kost je vaak wat meer tijd. Ook is het onderhouden van een Opensource website in veel gevallen lastiger dan wanneer je een website laat ontwikkelen door een bedrijf dat een eigen CMS heeft.

    Like

  27. erd

    Goed artikel, zeker waar dat je eerst alles zelf uit moet proberen, dit zorgt er voor dat je dan iig snapt waarom er veel tijd en geld gestopt moet worden in seo en online marketing.

    Like

  28. Jedidja

    Je Seo kun je redelijk snel omhoog halen maar dat betekent niet dat je daarmee klanten krijgt. Vaak zijn het toch nog de advertenties waar men op klikt. Mijn advies: doe óók aan Adwords, maar laat ja van tevoren goed inlichten. Er zijn genoeg gratis en goede tips online die je kunnen helpen bij het opzetten van een succesvolle campagne. Als je adwords goed doet, is het altijd rendabel.

    Like

  29. Bulut Yildiz

    Idd een goed artikel!

    Ik heb er wel wat aan . Maar ik heb onlangs dus een website gemaakt , waar echt dagen slapeloze nachten moest inleveren. Ik kan mijn website niet eens vinden in de top 100 van google .

    Is er mischien iemand zo vriendelijk om een blik te werpen op mijn website om my advies te geven hoe ik wat hoger kan scoren in de google zoekmachine?

    Bvd!

    http://www.handigebestelsite.nl

    Like

  30. remco

    Goed artikel…

    Ben al een tijdje zelfstandig ondernemer maar moet voor mezelf weer even back to basics voor wat nieuw op te zetten website.

    Goede informatie en hoop nog meer van je te kunnen lezen.

    Like

  31. Henk Jan de Ruiter

    Hey Ruben,

    Ik kwam op je blog terecht via de nieuwsbrief van Dave Lorrez en ben gelijk even blijven hangen ;-).

    Interessant artikel!
    Goed geschreven, geinige en sprekende afbeeldingen en je onderwerp is zeer herkenbaar; als éénpitter maak ik ook wel af en toe gebruik van de kennis van derden maar de meeste succesjes heb ik met minimale investering (qua financieel, niet qua benodigde tijd..) d.m.v. ‘trial and error’ geheel zelf behaald.
    Het in mijn ogen allerbelangrijkste is dat je naast ‘vooral doorgaan tot op het tandvlees’ blijft focussen en stelselmatig gaat bouwen aan je (internet)project.
    Dat heb ik in de loop der tijd echt moeten leren. Je kunt gemakkelijk verdwalen in het vergaren van te veel kennis waardoor je vergeet waar je eigenlijk mee bezig bent.
    We gaan dus nu maar weer verder… 🙂

    Hartelijke groet,

    Henk Jan

    Like

Plaats een reactie