Nieuwe blogkermis (#9) & eDay

logo online marketing blog kermisNa verschuivingen, afzeggingen en uitstellingen is het toch weer eens tijd voor een blogkermis. Deze keer bij JustEcommerce, een weblog van een aantal e-commerce specialisten. Daaronder Patrick Kerssemakers, eigenaar van o.a. Mailorder Solutions en  Non Plus Ultra. Patrick gaat de kermis organiseren op 29 september, dus de deadline is over anderhalve week op vrijdag 26 september.

Thema: e-commerce

Het leek ons leuk weer een thema te koppelen aan de kermis, deze keer e-commerce. Zorg dus dat het artikel dat je inlevert daar ook echt een band mee heeft. Probeer iets te schrijven dat interessant is voor mensen die echt online iets verkopen, of dat nu ligt in traffic genereren, analytics, webshop usability, conversie verhoging, of wat dan ook.

Aanleveren doe je trouwens via het adres onlinemarketingblogkermis@gmail.com. Ben benieuwd wie er deze keer allemaal meedoen!

Oh ja, eDay!

En als je op de eDay bent morgen, mail of reageer dan even. Dan kunnen we even bijpraten of kennismaken 🙂

Update: Prijzen voor de bloggers op de kermis

Patrick mailde nog een kleine toevoeging aan deze kermis. In navolging van het initiatief van Karel waarbij hij een prijs verlootte voor een kermisklant, wil hij ook zo’n soort actie opzetten:

Alle deelnemers met een relevant artikel krijgen als dank voor hun werk een Moleskine Notebook thuisgestuurd. Het meest innoverende artikel (beoordeeld door de afdeling online marketing van Mailorder Solutions :)) wordt beloond met een fatboy original.

Ik vind het op zich een leuk idee, ben zelf ook fan van Moleskine en Fatboy, en het is prijzenswaardig dat Patrick met dit idee ook wat aan linkbuilding doet 😉 Aan de andere kant is de kermis natuurlijk geen prijzenslag en hoeft het van mij ook niet allemaal heel commercieel te worden. Voor mij is commercie een bijzaak van bloggen; leren, kennis delen en netwerken zijn de primaire doelen. Ik wil daarom van jullie horen of het een goed idee is om op deze manier een extra incentive aan de kermis toe te voegen.

26 gedachten over “Nieuwe blogkermis (#9) & eDay

 1. Sarah Glasbergen

  Leuk, een nieuwe Kermis! Ik zal eens nadenken of ik ook invulling aan een artikel kan geven… Qua eDay, was iets te duur voor mij als starter, ik zal proberen door de artiesten ingang binnen te komen 😉 Anders wacht ik de reviews/artikelen wel af en ontmoet je in café de Doelen voor een borrel? (Woon op loopafstand)

  Like

 2. Catharina

  Ik vind de prijzen geen probleem, maar wel jammer en overbodig dat er thema’s gekoppeld worden aan de kermis. Vrijheid blijheid, wat mij betreft en het moet toch al iets met marketing te maken hebben. Een beetje variatie binnen dat thema is dan wel welkom.

  Like

 3. Erno Hannink

  Zoals je al zei in je mail, de kermis is van iedereen. Dus iedereen kan zelf bepalen wat zij/hij doet.
  Zelf ben ik geen voorstander van prijzen voor de deelnemers, dit zet mogelijk een trend. Straks kun je alleen nog maar schrijvers vinden als je een beloning geeft. De beloning dat je artikel in een andere lezersgroep gepubliceerd wordt is volgens mij voldoende.

  @Catherina volgens mij heb je de vrijheid om een artikel over online marketing aan te leveren, niet specifiek over e-commerce. De organisator kan dan wel kiezen dat het niet past in de kermis en dus niet plaatsen.

  Like

 4. Sint

  Zoals hierboven ook al gezegd is, het is niet de bedoeling dat het een prijzencircus wordt en bloggers alleen meedoen om een prijs te kunnen ontvangen. Het idee zelf waardeer ik wel, ik ga er vanuit dat Patrick met dit idee komt omdat hij de blogkermis een warm hart toedraagt en als deelnemer zou ik zo’n prijs zeker zien als een blijk van waardering voor mijn inzending.
  Zolang het niet een nieuwe trend wordt en de blogkermis niet bekend komt te staan als ‘dat initiatief waar je makkelijk goodies kunt scoren’ heb ik op zich geen bezwaren tegen deze actie.

  Ik zal proberen voor vrijdag nog iets in te zenden, want ik hoor nu pas per e-mail van Ruben over de nieuwe kermis en de afgelopen editie heb ik gemist. Misschien handig om standaard een mailig op te zetten als de blogkermis eraan komt?

  Like

 5. Karel Geenen

  He Ruben! (en de rest)

  Er is wel een groot verschil met wat ik indertijd heb  gedaan… Namelijk het feit dat ik het voor de kermisbezoekers deed, niet voor de exploitanten.

  Ik vind het dan ook een bijzonder slecht idee om door de kermis organisator te laten beslissen wie de prijs wint.

  Dit druist voor mij tegen de principes van het “nieuwe” internet in. Laat op zijn minst dan de bezoekers beslissen wie volgens hen het meest “innoverende” artikel heeft geschreven. (Vind innoverend trouwens ook een slechte maatstaf, een artikel kan ook goed zijn zonder innoverend te zijn.)

  Dat iedere deelnemer gratis een prijs krijgt is natuurlijk leuk maar de vraag is inderdaad of dit wel zo verstandig is. Het risico bestaat inderdaad dat mensen nu alleen maar meedoen voor de prijs, en dat komt de kwaliteit niet ten goede.

  Like

 6. Henri van den Hoof

  De prijzen zijn natuurlijk een erg leuk en goed bedoeld gebaar van Patrick, maar hopelijk schept het naar de toekomst toe geen verwachtingen voor andere organisatoren.

  Het is trouwens een wat korte periode om een volledig nieuw artikel over dit topic te schrijven. Ik zag net als Sint pas in de mail van Ruben dat er weer een kermis komt. Misschien gezien dat ik het topic e-commerce toch maar wat breder trek 😉

  Like

 7. Patrick Kerssemakers

  @ dave @Erno @sint @karel @Rene @David @Henri

  Een hele discussie. Maar goed dat het wordt besproken. Het is voor ons logischer om iets weg te geven omdat er webwinkels onder Mailorder Solutions hangen en het een kleine moeite is om dit te organiseren, maar niet noodzakelijk. Als de meeste exploitanten tegen zijn dan annuleren wij onze geste. Geen probleem.

  Ons idee is wel het ‘innoverende’ artikel door Ruben (opperkermisexploitant) of d.m.v. de Poll op onze blog te kiezen. Dit is inderdaad beter dan onze online marketing afdeling te laten beslissen.

  Like

 8. Bart

  Ik heb geen enkel probleem met prijzen – zeker niet als ze relevant zijn voor de kermis.

  De hoofdbedoeling (kennisuitwisseling en trafiekuitwisseling) moet uiteraard wel de hoofdbedoeling blijven.

  Like

 9. Fred Zelders

  Wat mij betreft kan het ook zonder prijzen. Motivatie moet uit je zelf komen en die zou niet moeten worden aangewakkerd door de kans op een prijs. Als je bijdrage wordt geaccepteerd/gepubliceerd is dat al een prijs op zich 🙂

  BTW de link onder het emailadres ‘onlinemarketingblogkermis@gmail.com’ is niet OK! Even repareren denk ik.

  Like

 10. Sint

  Het idee dat bezoekers van de blogkermis kunnen aangeven wie het meeste ‘recht’ heeft op de prijs is denk ik erg goed. Wat dat betreft sluit ik me aan bij Karel.

  Deze verkiezing dient dan wel onder of bij de officiële kermispost plaats te vinden en absoluut niet bij de aanbieder bij de prijs (hoewel hier dus deze keer samenvalt?). Op die manier is het een extra stimulans voor bezoekers om tijd te nemen voor de artikelen die onderdeel zijn van de kermis en dus niet voor de sponsor van de prijs/prijzen, wat het een commercieel circus zou maken.
  Deelnemende blogs mogen in elk geval niet op zichzelf stemmen (of ze zijn misschien überhaupt uitgesloten van deelname?).

  Kortom: zorgvuldigheid.

  Like

 11. Sanne Roemen

  Met prijzen is niets mis volgens mij. Ik vind het het mooiste als de community kan stemmen op een winnaar ipv een afdeling van de verloter. Mijn ervaring is echter dat prijzen er niet voor zorgen dat mensen harder / meer / beter gaan schrijven. Ze doen toch wel 100% hun best en een prijs is dan alleen maar leuk meegenomen, een aardig gebaar. Ik denk dus dat de angst dat mensen alleen om een prijs gaan schrijven, ongegrond is. Dat waren mijn 10ct

  Like

 12. Jeroen Mirck

  Ik had al eerder plannen om mee te doen aan de blogkermis, maar het kwam er nooit van (of ik wist het te laat). Nu sluit het onderwerp helemaal aan op mijn beroepsmatige interesse (Emerce dus). Dus liet ik Ruben via Twitter weten best mee te willen doen. Toen wist ik nog niks van prijzen. Vind ik ook geen doorslaggevende factor. Ben het wel eens met veel anderen dat de winnaar beter door het publiek kan worden gekozen dan door de marketingafdeling van de initiator. Als het dan maar geen vriendjespolitiek wordt, want dan kun je hem net zo goed meteen aan de grootste weblog geven…

  Like

 13. Kasper Middelkoop

  Ik vind ’t een leuk gebaar van Patrick om een prijs uit te loven. Snap ook niet zo goed dat er een discussie om moet ontstaan, omdat niet alle organisatoren webshop eigenaren zijn (vaker niet dan wel lijkt me). Ik denk daarom niet dat ’t bij deze een traditie wordt om vanaf nu altijd prijzen uit te loven…. zie ’t als een leuk extraatje in plaats van een commerciele bedreiging….

  Like

 14. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Goed om alle feedback te lezen! Ik denk dat we wel kunnen concluderen dat de prijs gewoon leuk is om te doen, maar dat we het niet elke maand gaan doen 🙂

  Reacties op thema zijn overwegend positief, maar laten we voor de afswisseling dan volgende keer weer “free for all” doen.

  En we gaan inderdaad gewoon een poll houden voor wie het beste artikel heeft, en wie dus de fatboy wint. Ik ga zeker ook meedoen om die te winnen trouwens, want ik wil er eigenlijk wel gewoon een hebben! Patrick, heb je hem ook in Eduhub-oranje? 😉

  Like

 15. Pingback: frEdSCAPEs 3.0 » Blog Archive » Online Marketing Blog Kermis nummertje negen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s