Ontmoeten op Digital Marketing Event & Emerce Insight Banking

Digital Marketing EventIk geef regelmatig trainingen en workshops in usability en zoekmachine marketing, en af en toe een seminar over online marketing of iets van die algemenere aard. Af en toe krijg ik de kans om mijn kennis ook op een andere manier tentoon te spreiden. 5 en 6 juni is er de eerste op online marketing gerichte beurs: het Digital Marketing Event.

Het wordt georganiseerd door Emerce en o.a. Marketingfacts is partner. Een aantal leuke sprekers staat al op het programma, op de overigens behoorlijk slechte website met onzinnige frames en flash. Via de borrels van Marketingfacts en de trainingen bij LECTRIC ken ik Daniel Markus, Martin van Kranenburg en Ewald Verhoog, ik verheug me op hun sessies.

Mijn verhaal zal waarschijnlijk hierover gaan:

“Usability 2.0: van project naar proces”
Usability mag niet meer als los project gezien worden, maar als onderdeel van de bedrijfsprocessen. Bij het bouwen en onderhouden van websites in het 2.0 tijdperk is usability onderdeel van het proces. Geen losse aanvulling waar je even snel een bureau voor inhuurt. Ruben vertelt vanuit zijn ervaring in de bureauwereld over de do’s en don’ts op usability en online marketinggebied.

Ik zal hierover ook nog wat op Usarchy schrijven, het is een onderwerp dat ik erg belangrijk vind. Organisaties zien usability, en ook de complete online marketing, te vaak nog als losse projecten en campagnes. In plaats van het een fatsoenlijke plek in de organisatie te geven, waardoor het daadwerkelijk succesvol en duurzaam kan worden.

Emerce Insight Banking

Emerce Insight Banking LogoOp 14 juni is er een ander evenement van Emerce: Insight Banking. Daarin wordt het web 2.0 gehalte en de online marketing van de bankwereld onder de loep genomen. Er komen een hoop sprekers uit de bankwereld, waar ik al eens prettig kennisgemaakt heb met Ton Wesseling van SNS Bank. De bankmensen van ook de Rabobank, ABN Amro, Fortis en ING zullen vanuit hun ervaring en praktijkcases een praatje houden.

Verder komt Frank van Frankwatching de dag openen, dus dat is ook zeker leuk. En Frank neemt volgens mij laatste informatie ook mijn collega en collegablogger Jacqueline mee, dus daat wordt gezellig πŸ™‚ Ik zal aan het eind van de dag een kritische blik werpen op de online marketing en usability van de banken, zoals ik dat al een paar keer hier op Usarchy heb gedaan (zie de gerelateerde artikelen hieronder)

Ik ben heel benieuwd hoe de sfeer en de mensen bij Insight Banking zullen zijn. Er gebeurt in de financiële wereld een hoop de laatste tijd, dus er zal nog genoeg te leren zijn voor mij. Ook ben ik benieuwd hoe “stoffig” de internetmensen van de banken zijn πŸ˜‰

Ik hoor het ook heel graag als lezers van dit weblog bij een van deze evenementen zijn. Het lijkt me leuk weer wat nieuwe kennissen op te doen en inspiratie en kennis op te doen. Reageer dus even of neem contact met me op om elkaar te ontmoeten op het Digital Marketing Event, of bij Emerce Insight Banking.

Misschien tot dan!

7 gedachten over “Ontmoeten op Digital Marketing Event & Emerce Insight Banking

 1. Ton Wesseling

  Hoi Ruben,

  Tijden DME zit ik lekker in Griekenland.
  Emerce Insight Banking: ik ben benieuwd wat je gaat vertellen. Binnenkort maar eens contact? Kan ik voorkomen dat je zaken belicht die dan net niet meer actief zijn!

  En oh ja: hyperlinkje naar http://www.wesseling.net en http://www.snsbank.nl bij de tekst is natuurlijk goed voor SEO, dat moet jij toch weten πŸ™‚

  Nog een aanvullend overzicht van andere leuke congressen http://www.wesseling.net/agenda/

  Like

 2. Ruben Timmerman Berichtauteur

  Ton, ik vond je site niet zo nuttig als de omschrijving bij Marketingfacts, vandaar πŸ™‚ Maar nu heb je je SEO alsnog gefixed anyway πŸ˜‰

  Meeten doen we zeker, maar deze maand veel stressdrukdruk vanwege wat werk related spul, hoor je snel meer over!

  Like

 3. Pingback: odds proportion

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s